IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

Sekunderna emot IK Raid

NyheterPosted by Kai Martin Wed, December 13, 2017 10:36:10
Hotande snöoväder. Lång resa. Åtminstone med IK Raid-mått mätt. Dessutom ett hastigt målvaktsavhopp som ställde Sebastian Walter inför ett fait accompli, som innebar att han fick plocka med sig målvaktsutrustningen för debut i kassen för IK Raid.
Hög tid för det, kan man tycka. Men den meriterade keepern har hellre sonderat terräng på öppen is istället för kring målramen.
Ik Raid kom till matchen mot Munkedal med tolv utespelare. Inte heller det optimalt, men slaget är, som alla vet, inte över förrän den feta damen sjunger. Något IK Raid skulle bli varse.
Första perioden startar i et intensivt tempo med mycket skridskoåkning och därmed mindre organiserat spel. Men IK Raid lyckades forechecka väl och störde hemmalagets backar och gick snabbt mot mål. Men istället för att utnyttja något av de ivrigt pepprande 24 skotten för ett mål var det Munkedal som med fyra minuter kvar av den inledande perioden kunde göra 1–0 på ett ströanfall.
När andra perioden sedan inleddes med boxplay om fyra minuter, då Magnus Ljungdahl fick ett bryt av oklar anledning och drog på sig två plus två minuter.
IK Raid redde emellertid ut detta och tog åter tag i taktpinnen. Så när laget hade chansen i powerplay drygt sju minuter in i perioden tog man inte chansen. Istället kunde Munkedal utöka sin ledning med ytterligare ett mål.
IK Raids mannar kastar dock inte in sina handskar utan biter ihop. När Andreas Flodman vid 12.25 rivs ner utdöms en straff som nämnde Flodman elegant gör mål på.
IK Raid har häng.
Men Munkedal radar nu också upp chanser, där Sebastian Walter få visa sina kvaliteter och hans lag är med i matchen.
Än mer då Jimmie Jonnor spelar fram Johan "Svea Var Är Vi Någonstans?" Svensson som kvitterar med en dryg minut kvar.
Men medan IK Raid jublar passar hemmalaget på att göra det avgörande målet med blott elva sekunder kvar och när så den feta damen sjunger sin brölande sång är det IK Raid som står där med tappade poäng, men efter en stark insats.

Munkedal–IK Raid 3–2 (1–0, 2–2)
Skott: 30–33 (12-24, 18–9)
Mål: Andreas Flodman (str), Johan Svensson (ass J Jonnor)

Utvisningar: Magnus Ljungdahl (4).

Matchens stjärnor:
*** Sebastian Walter – hoppade in som målvakt med endast en timmes varsel innan avfärd och gör det med bravur.
** Ricky Alexandersson – kämpar och sliter mycket, visade vägen med fysiskt spel.
* Andreas Flodman – sista matchen innan operation, bidrar med straff och tungt spel.

CCCP-kepan: Sebastian Walter.