IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

Torsk i Skärgården

NyheterPosted by Kai Martin Thu, December 07, 2017 11:15:26
Rörö har blivit Skärgårdens b-lag och det har de senaste åren rört till det.
Rörigt har det också blivit när IK Raid ska ta sig en tur till och från Skärgården, för hur går båtarna, när ska man vara i färjeläget, hinner man köpa korv på vägen, är Svea i tid…? Ja, det är frågor som kräver sitt svar.
Dessvärre var det lite för dåligt med svarssökandet och när IK Raid väl tumlat i land i öriket hann laget inte knyta skridskorna förrän det var nedsläpp.
Ändå skulle det dröja innan hemmalaget med vana händer fick nätkänning hos motståndarna. 8.58 skiftades siffrorna från 0–0 till 1–0.
Därefter rasslade det till ytterligare två gånger innan perioden var slut. Då hade IK Raids målman, enligt rapporten Andrej Bobrenko, ändå tvingats till flera räddningar. Något som skottstatistiken 14–7 vittnade om.
Naturligtvis pratades det i paus om en uppryckning från IK Raid, men när väl andra perioden startat satt utökade hemmalaget sin ledning efter en halv minut. Kvar i färjeläget stod alltså IK Raid och bara kunde konstatera att det var långt till land och trygga hemmarinken.
Men laget spottade upp sig och med nära fyra minuter spelade lyckades laget med comebackande kapten Rödskägg Theng reducera. En kanon som visade på kvalitet.
Men det blev inte den uppryckning som IK Raid önskat.
Drygt fyra minuter senare rasslar det till igen bakom IK Raids målvakt. Fyra minuter senare är det dags igen.
Att Curtis Dionne putsar till siffrorna med sitt mål är mest av akademisk betydelse; i skärgården mot Skärgården blev det torsk.
Noterbart är att Johan "Svea" Svensson hade mer bråttom till färjan än han hade på isen och drog därför på sig två plus tio för att komma i tid.

Skärgården–IK Raid 6–2 (3–0, 3–2)
Skott: 31–25 (14–7, 17–18)
Mål: Andreas Theng (utan ass), Curtis Dionne (utan ass)
Utvisningar: Johan Svensson (12), Ricky Alexandersson (6), Magnus Ljungdahl (2), Patrik Bergkvist (2).

Matchens stjärnor:
*** Andreas Theng – som putsat ljumsken och trimmat inte bara skägget utan också skotten.
** Ricky Alexandersson – krigade till sig sex utvisningsminuter, men visade därmed också att han stod upp för laget.
* Curtis Dionne – gör åtminstone mål då andra låter bli.

CCCP-kepan: ingen uppgift.