IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

DRAMA FÖR IK RAID I FÖRSTA HEMMAMATCHEN

NyheterPosted by Kai Martin Sat, November 04, 2017 09:29:01
IK Raid har ju till denna säsongen stött på överraskningar både på och vid sidan av isen. På isen i form av ett skönt tillskott av spelare då de gamla troppat av (läs Den Gamle, kapten Theng och André Ågersten). Vid sidan bjöd Göteborgs ishockeyförbund på en rejäl present i form av motstånd som Munkedal, Vårgårda och Fotskäl. Tre stycken långresor för det 60-årsfirande laget i Rambergets skugga (ja, inte laget utan berget).
Premiäromgången bjöd på en svidande förlust uppe i Landvetter, där Härryda körde över IK Raid med – visade det sig i rapporten till förbundet – 11–1 (inte 10–1, som ikraid.se:s reporter fick höra).
Nu var det hemmapremiär och för motståndet stod just Vårgårda, som tagit sig den dryga trekvarten i körväg från Västgötaorten för att ta sig till Vilda Hisingen.
Och vilt var det minsann. Eller kanske snarare en smula kaosartat.
För i frånvaro av de äldres råd saknades något väsentligt, nämligen den ständige medlemmen i sekretariatet, Anders Andersson. Ingen hade kommit på tanken att ringa och meddela honom, så in med Andreas Flodman, som rookie på knapparna gjorde att matchen kunde spelas.
Gästerna inledde målskyttet i den jämna kampen mellan två lag som var villiga till att använda icke tillåtna medel. Inte mindre än tolv tvåor delades ut fördelat på båda lagen. Väl mycket, kan man tycka.
Nå, efter drygt 13 minuter gör alltså motståndarna mål och därefter börjar en holmgång, där gästerna står för tre utvisningar som IK Raid inte kan utnyttja.
Andra perioden börjar som den första slutade, med utvisningar.
När 12.06 är spelade kommer kvitteringen. Veteranbacken Daniel Hansen, som de senaste säsongerna omskolats till forward, snitsade in målet på pass från Patrik Törnpil.
Men säg den lycka som varar. En och en halv minut senare tar gästerna åter ledningen.
Nu är dock IK Raid snabba till kvittering och 14.50 kan kassör Richard Gustafsson räkna in säsongens första mål, assisterande av Mattias Eriksson.
Fyra minuter senare tar de Blåa ledningen genom Joakim Andersson, utan assist.
Men vinsten blev IK Raid utan.
– Sedan åker jag på en snöplig utvisning med drygt en minut kvar. Med 15 sekunder kvar kvitterar de. Men en bra kämpainsats från alla, som borde inneburit vinst, säger den spelande coachen Jonas Hansen.
IK Raid–Vårgårda HC 3–3 (0–1, 3–2)
Målskyttar: Daniel Hansen (ass P Törnpil), Richard Gustafsson (ass M Eriksson), Joacim Andersson (utan ass).
Utvisningar: Mattias Eriksson (4), Joacim Andersson (2), Johan Svensson (2), Jonas Hansen (2)

Matchens stjärnor:
*** Andreas Flodman – som tog på sig rollen som notarie i en prekär situation.
** Daniel Hansen – som tog striden för laget och gjorde mål.
* Andrej Bobrenko – försökte hålla rent och lyckades för det mesta.