IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

Resultat

NyheterPosted by Kai Martin Mon, October 23, 2017 14:48:22
SMÄRTSAMT FÖR IK RAID I SERIEPREMIÄREN
Det ska sägas direkt att de senaste åren har Härryda eller Easy Icers, egalt vad laget kallar sig, varit något drömmotstånd. Förra årets matcher var siffermässigt jämna historier, men skottstatistiken visade på en ojämn kamp.
Nu, ny säsong och nya förutsättningar. IK Raid kunde i denna lagets seriestart mönstra 15 man och två målvakter (kön oklart), dessutom med möjligheten att ställa några spelare på grund av det intensiva inflödet av spelare denna säsongen.
Nu skulle inte det räcka.
IK Raid bjöds omedelbart på åka av och målmannen för dagen, Simon Rönnberg, fick bekänna färg flera gånger under matchen.
Att IK Raid kom undan med 3–0 i första perioden uppe i Landvetter ska ses som rent lyckosam. Det var i stort sett spel mot ett mål.
I andra perioden var det proppen ur.
Hemmalaget öste på och skott kom från alla vinklar och vrår. Samt kanske inte Simon Rönnberg var nöjd med, men med slutresultatet 10–1 står det också klart att IK Raid har en hel del att träna på.
Som om det inte räckte med detta fick en Härrydaspelare fullkomligt spel vid ställningen 7–1. En kort stund efter en avblåsning för hakning av Anders Flodman rappade spelaren kraftigt Flodman i knävecken.
– Det var en golfsving! Jag är glad att det träffade mjukdelarna. Hade slaget träffat benet hade det gott av, säger den drabbade till ikraid.se.
– Jag har sett mycket, skjuter Magnus Ljungdahl in. Men det här var det värsta jag sett.
Andreas Flodman fick utgå och efter hans sorti trillade alltså ytterligare tre mål in.
– Det var ett väldigt bra lag vi mötte. Men samtidigt… vi var rötna, säger Andreas Flodman som nu får rehabträna.
Nästa match är mot Vårgårda på söndag den 29 oktober, 20.00 i Rambergsrinken.
Härryda–IK Raid 10-1 (3–0, 7–1)
Målskytt: Jonas Hansen (ass J Svensson, P Bergkvist)

Matchens stjärnor:
*** Tommi Saarela - backcomeback med mersmak. Spelade resolut med tacklingar och snygga pass.
** Andreas Flodman – spelade på gränsen och drev motståndarna till galenskap, som fick en spelare att tappa sinnet och med ett yxhugg tvinga IK-Raid-backen av banan.
* Adam Stomberg – en klassisk IK Raid-debut, som innehöll både funderingar och vilken musik som spelades innan matchen samt fight på isen.

IK Raid-kepan: Tommi Saarela.