IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

Vinnande lag i Vårgårda

NyheterPosted by Kai Martin Fri, January 12, 2018 18:00:30
IK Raid firade ut 2017 med ett debacle mot serieledarna Härryda i en match som spelmässigt var jämnare än resultatet. Göteborg Direkt var på plats för att skriva om 60-årsjubilaren och lite mer städat agerande på isen kanske kunde ha rekommenderats.
Nå, det gamla året ringdes alltså ut och det nya in. Frekvent närvaro på träningarna mellan matcherna har gett råg i ryggen för de blåa, som tog E20 till Vårgårda och Puahallen för match en sen torsdag.
Knappast mest gynsamma läge, men ledarfika serverad gav skjuts på stämningen då laget väl kommit på plats.
På isen dröjde det därför inte länge innan IK Raid tog ledningen genom comebackande Måns Svenler. Han, som efter spel i den portugisiska ligan vässat formen, gjorde mål efter bara några sekunder assisterad av Ricky Alexandersson och Filip Eriksson.
Jodå, här skulle inte sorg vila över den missade segern i höstas då Vårgårda kvitterade med kort tid kvar och snöt IK Raid på vinsten i Rambergsrinken.
Istället gjorde Curtis "Trigger Happy" Dionne 2–0 utan assist fyra minuter senare.
Då hade spelet jämnats ut men Andrej Brobenko hade ställt in fokus på rätt sätt och räddade sitt lag från påhälsning perioden ut.
Så istället för mål i baken för IK Raid gjorde Måns Svenler sitt andra mål för aftonen 12.41, på pass från Joachim Andersson.
4–0 kom 17.21 när Erik "Feskarn" Moberg tråcklade in sitt mål assisterad av Andreas Theng och Måns Svenler.
Ett resultat som stod sig perioden ut.
Vårgårda var självklart inte nöjt med sin prestation och gick ut hårt. Något som IK Raid inte riktigt klarade av och trots Andrej Brobenkos storspel kom reduceringen 1.14 in i perioden. Fem minuter senare kom nästa reducering efter att hemmalaget tryckt på.
Men IK Raid höll nerverna i styr och spelade ur sig pressen från motståndarna, som kroknade ju längre matchen led.
5–2 kom som en snabb replik på 4–2-målet. Denna gång var det IK Raids glade gamäng Johan "Svea" Svensson som utan assistens ordnade den utökade ledningen.
6–2 gjorde Ricky Alexandersson 12.37 framspelad av Johan "Svea" Svensson och Magnus Ljungdahl.
En och en halv minut senare var åter poängglade gamängen Svensson framme och gjorde 7-2, föredömligt framspelad av Erik Moberg och Måns Svenler.
Med lite drygt fem minuter kvar fastställd så kapten Theng resultatet 8–2 assisterad av Måns Svenler.
Med andra ord gick hemresan tillbaka till Göteborg som en dans och vittnesuppgifter gör gällande att det föregicks nakendans i omklädningsrummet efter matchen. Något som ikraid.se:s utsände inte fått bekräftat.
– Ja, det var gôtt. Aldrig skoj att köra nio mil och torska, sa kapten Theng efter matchen.

Vårgårda HC–IK Raid 2–8 (4–0, 2–4)
Skott: 19–32 (13–19, 6–13)
Målskyttar: Måns Svenler 2 (ass R Alexandersson, F Eriksson/J Andersson), Johan Svensson 2 (u ass/M Svenler, E Moberg), Curtis Dionne (u ass), Erik Moberg (A Theng, M Svenler), Ricky Alexandersson (J Svensson, M Ljungdahl)

Utvisning: Erik Moberg (2).

Matchens stjärnor:
*** Andrej Brobenko – fick igång lagets försvarsspel, gjorde avgörande räddningar och släppt bara två mål.
** Måns Svenler – comeback efter höstens frånvaro, två mål och två assist. Klass!
* Johan Svensson – för att han blir så grinig annars och för att han gjorde två mål och en framspelning

CCCP-kepan till Ryssen, förstås!