IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid fångade Härryda – men laget gled ur näven

NyheterPosted by Kai Martin Tue, December 19, 2017 09:44:10
Härryda har under de senaste säsongerna spetsat sitt lag med spelare från bland annat GIK, det innebär erfarenheter från spel väsentligt högre än division 4B Göteborg.
Det var ju något som IK Raid fick känna på i premiärmatchen av säsongen då laget åkte på en svidande 11–1-förlust.
Nu var det dags igen och De Blå mönstrade ett lag bestående av två målvakter, två femmor och två extraspelare. Det där med tvåor skulle sedan komma igen i matchen.
Härryda ställde upp med lika många man, men med bara en målvakt gav matematiken att laget hade en extra kedja att tillgå.
Inledningsvis är det också Härryda som tar kommandot, men IK Raid visar på tålamod och spelar ett bra försvarspel där Simon Rönnberg, för dagen sista utpost, var bra i positionsspelet.
Det skulle därför dröja, trots två numerära överlägen för IK Raid, innan det blev mål.
Det blev Härryda som var först ut när de tog tillvara på en situation ur intet. Via ribban smekte Johan Bohlin in 1–0 till gästerna med drygt två minuter kvar.
Men IK Raid hängde inte läpp. Repliken kom nära två minuter senare och med andra ord sekunder kvar av perioden. Kapten Rödskägg Theng visade på att målformen inte varit en tillfällighet utan kvitterade efter pass från Curtis Dionne.
1–1 är också resultatet efter första perioden där skottstatistiken visade på några fler skott för gästerna än hemmalaget. Jämnt, alltså.
När så Härryda åker på en utvisning efter nära tre minuter har IK Raid chansen, men ett långsamt spel och dåligt tryck i passen ger istället Härryda chansen med bara några sekunder kvar av utvisningen. 1–2 kommer där genom Per Ljungqvist.
Härryda tar en ny utvisningen, som IK Raid inte förmår utnyttja. Istället blir Magnus Ljungdahl utvisad för en slashing och då passar Härryda på, som fullt manskap, att utöka till 1–3. Simon Rönnberg har gjort en räddning nere vid vänstra stolproten. Men hans lagkamrater åker till baren för en drink, stannar Härryda ettrigt kvar och trycker in målet. Onödigt och slappt av IK Raidförsvaret.
Två minuter senare är det dags igen.
Simon Rönnberg står och sover då Björn Selberg skjuter från mittzon med 1–4 som resultat.
Sedan tar Magnus Ljungdahl en ny svängom med motståndarna och får denna gång med sig en spelare i utvisningsbåset, där sekretariatet bjöd på skumtomtar.
Motståndarna placerar sig sedan ytterligare några gången i utvisningsbåset, men utan att IK Raid förmår utmana något vidare värst mot Härryda duktiga målvakt Martin Engdahl.
Istället är det Härryda som återigen med fullt manskap på banan lyckas göra matchens sista mål 1–5 med drygt två minuter kvar att spela.
Det hinner gå ett nedsläpp och ett uppspel, som fastnar på domaren, så får Johan "Jag har inte ork att spela två perioder" Svensson ett spel. Domaren finner sig inte i invektiven utan ger Johan "Svadan" Svensson två plus tio plus tio = 22 minuter. Se där, tvåorna som kom igen.
På plats, ska också sägas, var Göteborg Direkts utsände för att göra ett reportage om IK Raids 60-åriga historia. Därför var det ju ett sällsynt bra tillfälle av Johan "Jag kan ju inte hålla mig" Svensson att visa på sant sportmannaskap i denna IK Raids sista match före årskiftet.
IK Raid–Härryda 1–5 (1–1, 0–4)
Skott: 22–32 (11–14, 11–17)
Mål: Andreas Theng (ass C Dionne)
Utvisningar: Johan Svensson (22), Magnus Ljungdahl (4)

Matchens stjärnor:
*** Simon Rönnberg – 36 räddningar, fem insläppta, bara ett misstag.
** Adam Stomberg – övertygande debut.
* Andreas Theng – skottvilligheten ger resultat, mål igen!

CCCP-kepan till Simon Rönnberg