IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

IK Raid - Världens trevligaste hockeylag

Nytt och gammalt tryggar IK Raid

NyheterPosted by Jimmie Thu, September 14, 2017 09:50:35

När den gamle aviserade sitt avsked efter 18 säsonger i IK Raid undrade många hur det skulle bli på målvaktsfronten.

Men snart stod det klart att förra årets rookie Simon Rönnberg inte skulle stå ensam.

Andrej Bobrenko ämnade göra comeback efter en säsong i GIK. En utmärkt förstärkning, som snart skulle stärkas upp ytterligare.

För knappt hade ispassen börjat under coach Jonas Hansens ledning innan en gammal Kålleredikon i form av Sebastian Walter, 34, dök upp. En Frölundafostrad produkt med bland annat ett J20-guld 2002 med Frölunda på meritlistan. Därefter är det Kållered som har gällt, förutom en kort sejour i Mölndal.

– Det är ett tag sedan jag stod i mål. 2010 senast, säger den 191 cm långe keepern, som de senaste säsongerna tjänat som assisterande tränare och tillika målvaktstränare i Kållered.

IK Raid blev det självklara valet inte så mycket på grund av ishockeyn.

– Nej, jag spelar golf med bröderna Hansen och Ljungdahl, säger Sebastian Walter som nu kan bli en riktig utmanare i Raiders Cup.

Dessutom kan han även utmana Johan ”Svea” Svensson på isen. När ikraid.se besökte träningen visade Sebastian Walter kunnande med klubban, som sällan skådats av vare sig utespelare eller målvakter.

– Vi får väl se hur vi gör på träning, säger han.

– Jag får snacka med de andra målvakterna, för jag kan lika väl spela ute.

Så bakåt är det nu tryggat i IK Raid och den gamle kan fortsätta sin pensionstillvaro i lugn och ro. Nu är det bara till övriga spelare att prestera framåt.